NMK obvešča – 6.11.2018Drage mentorice in mentorji,

v vseh partnerskih državah smo zbrali prijave k projektu in ponosni smo, da knjige, ki jih prebirajo vaši učenci, širijo domišljijo in bogatijo vsakdan več kot 50.000 otrokom iz šestih držav. Verjamemo, da bo literarno popotovanje lepo, vznemirljivo in da bomo s skupnimi močmi otrokom približali veselje do branja. Tudi Ustvarjalniki so že varno prispeli v vaše učilnice. Če jih še vedno nestrpno pričakujete, vas prosimo, da nam to sporočite na sodobnost@guest.arnes.si.

In kaj bo letošnja prva skupna aktivnost? 

Vabimo vas, da izdelate lutko Srčka iz knjige Skuhaj mi pravljico ali lutko Oskarja iz knjige Kako je Oskar postal detektiv. Če si želite svojo lutko izmenjati z drugo šolo ali vrtcem, se k izmenjavi prijavite najpozneje do 16. novembra. Izmenjava poteka tako, da svojega junaka skupaj z zvezkom pošljete v vrtec ali na osnovno šolo, katere naslov vam bomo sporočili, vi pa boste prejeli njihovega junaka skupaj z zvezkom. Vsak otrok bo lahko lutko za dan ali dva vzel domov in v zvezek napisal ali narisal, kaj vse je pri njem doživela. Z lutko naj potuje tudi knjiga pravljic (za kake dobre pravljice povprašajte šolsko knjižničarko) – za branje s starši. Pravljice lahko otroci obnovijo v razredu. Ko bo lutka obiskala vse otroke (najpozneje pa do 17. aprila 2019), jo boste skupaj z zvezkom poslali nazaj v vrtec ali na šolo, kjer je bila izdelana. Če bo pri projektu sodelovalo več skupin/razredov z istega vrtca ali šole, naj vsaka skupina/razred izdela svojo. Če pri izmenjavi z drugim vrtcem ali šolo ne želite sodelovati, lahko otroke po domovih obiskuje vaša lutka.

Izpolnite spodnjo prijavnico, shranite jo kot PDF in nam pošljite na sodobnost@guest.arnes.si.

PRIJAVNICA

     

KNJIŽNI KLEPET, POGLEJ NA SPLET – spletna predstavitev

V treh kratkih zgodbah Emanuele Malačič Kladnik Kaj zraste iz zobka? vstopamo v svet otroških želja, strahov in skrivnosti. Svet, v katerem je mogoče vse, čeprav le v otroški domišljiji. Ilustratorka Tinka Leskovšek pa nam pred oči pričarala magičnost vsakdana in drobce veselja, ki se skrivajo v njem.

Spletna predstavitev knjige vas bo popeljala v zakulisje ustvarjanja avtorice in ilustratorke. Pripravili smo tudi kratek NAGRADNI KVIZ, ki bo popestril torkovo dopoldne.

In še … Izbrali bomo najbolj izvirno vprašanje, ki ga boste postavili Emanueli ali Tinki, in nekomu podarili izvod te čudovite slikanice.

Spremljajte nas!