fbpx

Naj bralni kotičekNe spreglejte natečaja za NAJ bralni kotiček. V razredu ali pred njim določite prostor, namenjen branju. Lahko je majhen, pomembno je le, da je prijeten, udoben ter izvirno opremljen. Vsak učenec naj v bralni kotiček prinese dobro knjigo, ki bo na voljo vsem učencem vse šolsko leto. Morda bo za razredni bralni kotiček kakšno knjigo lahko prispevala tudi šolska knjižničarka. Razred, ki bo uredil NAJ bralni kotiček, bomo nagradili!

Rok za oddajo predlogov je 21. marec 2025.

Med vrtci je lani žirijo najbolj prepričal bralni kotiček vrtca Izvir Rogaška Slatina, skupine 15, v katerem mladi bralci poleg knjig najdejo tudi druga vizualna bralno-spodbujevalna pomagala, v njem je denimo poseben “pravljični stolček” za pripovedovanje pravljic in kamišibaj gledališče. Za udobje v svetlem in zračnem kotičku poskrbijo mehke blazine in vzmetnica, ki je kot nekakšen varen in vabljiv pristan, v katerem se lahko predajamo bogastvu knjižnih prostranstev.

V kategoriji šol se je žirija po dolgem tehtanju, premišljevanju in kramljanju odločila nagraditi učence 1. in 2. e razreda OŠ Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče, POŠ Bukovica, ki so ustvarili pravi bralni raj. Udobje je zagotovljeno z mehkimi blazinami, police pa krasijo čudovite knjige, najlepše pravljice in najljubše knjige učencev. Stene kotička krasi čudovito staro drevo, na katerem so pritrjene izdelane knjige z naslovi najljubših knjig. Pod drevesom se nahaja udoben kavč, ob njem pa svetilka, ki s toplo svetlobo osvetljuje bralni kotiček.