Naj bralni kotičekNe spreglejte natečaja za NAJ bralni kotiček. V razredu ali pred njim določite prostor, namenjen branju. Lahko je majhen, pomembno je le, da je prijeten, udoben ter izvirno opremljen. Vsak učenec naj v bralni kotiček prinese dobro knjigo, ki bo na voljo vsem učencem vse šolsko leto. Morda bo za razredni bralni kotiček kakšno knjigo lahko prispevala tudi šolska knjižničarka. Razred, ki bo uredil NAJ bralni kotiček, bomo nagradili!

K sodelovanju se lahko prijavite kadar koli na naslov: sodobnost@guest.arnes.si.

Rok za oddajo predlogov je 19. marec 2021.

Predlani nas je najbolj prepričal bralni kotiček 1. razreda OŠ Tabor I, Maribor, mentorice Rebeke Kolar. V popolnosti je zaživel kot prostor, kamor se otroci zatečejo. Odlikujta ga tako idejna kot tehnična izvirnost. Vanj je bilo vloženega veliko truda otrok, ki ga zato še bolj cenijo in uporabljajo za branje. V kotičku raste čudežno drevo s “kapljicami znanja”.

Mentorica o kotičku:

Kako smo kotiček naredili? Iz ovojnega papirja smo oblikovali deblo z vejami, ki segajo čez cel kotiček in nudijo zavetje. Iz serviet smo naredili majhne krošnje. Majice in blago smo uporabili za izdelavo blazin, da nam je v kotičku še bolj udobno. V šolski knjižnici smo si izposodili nekaj knjig, ki jih menjujemo, posamezni učenci pa so v kotiček prinesli tudi svoje knjige, ki so na voljo vsem. Vse knjige zdaj skrbno hranimo v premičnem knjižnem zaboju, ki smo ga popestrili z barvami. V bralnem kotičku imamo razstavljene tudi vse ilustracije prebranih knjig in izdelke. Dopolnjevali smo ga sproti, zdaj pa je dobil svojo končno podobo (do naslednjega ustvarjanja, ko bomo spet dodali naše izdelke).