SKUHAJ MI PRAVLJICOKaj skuhaš otroku, ki je strašno izbirčen? Pravljico, seveda! Vzameš rožnat lonec z zelenimi pikami, vržeš vanj ščepec soli, dva krompirja, malo žličko praška kačjega zoba in tri žličke smeha. In potem mešaš z največjo kuhalnico. Ko je pravljica kuhana, jo postrežeš na krožniku. Kaj pa, če pravljica otroku ni všeč? Poskusiš znova. V zelenem loncu z modrimi pikami! In če imate za pravljice tako izbirčen nos, kot je Srčkov, vam lahko svetujemo le eno. Poskusite tole pravljico. Zagotovo vam bo teknila. Pa dober tek!

Ključne besede: pravljica, odštekani recepti, izbirčnost, kuhanje.

Zakaj je pravljica dragocena: Ker prepričljivo in humorno besedilo s toplino in nevsiljivostjo obravnava izbirčnost ter spodbuja otrokovo domišljijo: otroci lahko sami pripovedujejo nove “skuhane” pravljice.

KNJIGO LAHKO NAROČITE TUKAJ.

Ena najbolj priljubljenih slovenskih avtoric Majda Koren je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, danes pa uči na eni izmed osnovnih šol. A vseeno najde čas za pisanje, zadnje čase najraje zjutraj. Se sprašujete kje? Kjer koli!

Agata Dudek je poljska ilustratorka, ki je diplomirala na Oddelku za grafično oblikovanje Akademije za likovno umetnost v Varšavi, smer ilustracija. Po končanem študiju se je usmerila v ilustriranje knjig in časopisov ter grafično oblikovanje.