KAKO JE OSKAR POSTAL DETEKTIVOskar je simpatičen šolar, ki ima težave z branjem. Drugi sošolci že gladko berejo, on še vedno črkuje in se moti. Šola mu postane zoprna. Nazadnje zaključi, da ima težave z branjem preprosto zato, ker ni dovolj pameten. Seveda pa to ne drži. Oskar je zelo bister in iznajdljiv. In tako pogumen, da prepreči rop zlatarne in razkrinka tatu športnih koles. Oskar je pravi detektiv!

Knjigi Kako je Oskar postal detektiv je bila leta 2008 podeljena nagrada desetnica, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev za najboljšo otroško ali mladinsko knjigo.

Ključne besede: šola, težave z branjem, pogum, detektivski podvigi.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker bralcu postreže s tremi napetimi detektivskimi zgodbami, v katerih ne manjka iskrivega humorja, tako značilnega za mladinski pisanje Andreja Rozmana Roze.

KNJIGO LAHKO NAROČITE TUKAJ.

Andrej Rozman Roza nam v treh napetih detektivskih zgodbah na humoren način prikaže, da se včasih znajdemo v na videz brezizhodnem položaju, vendar se s pravo mero poguma in drznosti vedno najde rešitev.

Ana Košir je nadarjena ilustratorka, ki v šoli ni kaj dosti klepetala, ker jo je večina predmetov zanimala. Sošolci so jo imeli za zelo resno učenko, toda zunanji videz včasih vara, kajti v sebi je nosila hudomušno dušo, ki je takrat počivala, danes pa se izraža v njenih duhovitih ilustracijah.