NMK obvešča – 5.10.2018Drage mentorice in mentorji,

hvala, da ste se odločili (ponovno) sodelovati v projektu Naša mala knjižnica. Letos smo zbali rekordno število prijav. Pa kaj bi zapravljali besede – kar sami si oglejte izjemne rezultate!

 

6 sodelujočih držav,
12 knjig,
21 avtorjev in ilustratorjev,
193 prijavljenih slovenskih vrtcev in šol,
22.000 natisnjenih Ustvarjalnikov,
nešteto lepih in zabavnih ur v družbi izvrstnih knjig.

Ustvarjalniki so tudi letos polni zabavnih a hkrati poučnih nalog. Predlagamo, da jih skrbno rešujete in pošiljate rešitve nagradnih nalog na e-naslov sodobnost@guest.arnes.si. Mi pa obljubimo, da jih bomo poskusili čimbolj vestno objavljati v galeriji.

Zastopniki bodo knjige in Ustvarjalnike pričeli deliti v naslednjem tednu. Prosimo, da nas obvestite, če jih ne boste prejeli do konca meseca.

     

Prva izmed številnih aktivnosti je Izmenjava knjižnega junaka.

Vabimo vas, da izdelate lutko Srčka iz knjige Skuhaj mi pravljico ali lutko Oskarja iz knjige Kako je Oskar postal detektiv. Če si želite svojo lutko izmenjati z drugo šolo ali vrtcem, se k izmenjavi prijavite najpozneje do 16. novembra. Izmenjava poteka tako, da svojega junaka skupaj z zvezkom pošljete (priporočena pošiljka) v vrtec ali na osnovno šolo, katere naslov vam bomo sporočili, vi pa boste prejeli njihovega junaka skupaj z zvezkom. Vsak otrok bo lahko lutko za dan ali dva vzel domov in v zvezek napisal ali narisal, kaj vse je pri njem doživela. Z lutko naj potuje tudi knjiga pravljic (za kake dobre pravljice povprašajte šolsko knjižničarko) – za branje s starši. Pravljice lahko otroci obnovijo v razredu. Ko bo lutka obiskala vse otroke (najpozneje pa do 17. aprila 2019), jo boste skupaj z zvezkom poslali nazaj v vrtec ali na šolo, kjer je bila izdelana. Če bo pri projektu sodelovalo več skupin/razredov z istega vrtca ali šole, naj vsaka skupina/razred izdela svojo. Če pri izmenjavi z drugim vrtcem ali šolo ne želite sodelovati, lahko otroke po domovih obiskuje vaša lutka.

Povezave med šolami in vrtci bomo vzpostavljali mi, zato se je na izmenjavo treba prijaviti.

Prijavnico najdete TUKAJ.
(Izpolnite siva polja. Dokument shranite in nam ga pošljite na sodobnost@guest.arnes.si.)