V nabiralnikih vas čaka presenečenje NMK!Dragi NMK-jevci,

ste že prelistali časopis NMK? Nas so predvsem navdušili intervjuji z avtorji. Po prebiranju črne kronike pa smo še danes pretreseni.

Pravite, da ga še niste prejeli? Brž do šolske knjižnice! Poslali smo ga prav vsem. Če vam ga je sodelavec-ka ali učenec-ka izmaknil izpod rok, nikar ne skrbite. Kmalu ga bomo objavili tudi na spletni strani.

Zakaj sodelovati v projektu NMK?
  • Projekt je namenjen spodbujanju branja in predstavitvi kvalitetnih slovenskih in tujih otroških in mladinskih avtorjev na malce drugačen in izviren način.
  • V začetku šolskega leta prijavljenim otrokom razdelimo Ustvarjalnike s hudomušnimi, a poučnimi nalogami na temo šestih knjig, vključenih v projekt.
  • Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo ustvarjalnost skozi skupno ustvarjanje – učenci, ki berejo 30 minut na dan, dosegajo bistveno boljše rezultate od tistih, ki ne berejo.
  • Projekt je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Z njim lahko popestrite ure slovenskega jezika, likovnega in glasbenega pouka, ga izvajate pri zunajšolskih dejavnostih ali v podaljšanem bivanju.
  • V dejavnostih, ki jih v projektu izvajamo skozi vse šolsko leto, boste prejeli pismo avtorja, si izmenjali literarnega junaka, sestavljali bralni vlak, pisali knjižne razglednice, se pomerili v NMK-kvizu, si prislužili še kakšno nagrado …
Za več informacij smo na voljo preko e-naslova sodobnost@guest.arnes.si. Pokličete nas lahko tudi na 01 4372101. Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja!

PISMO SODELUJOČIH NMK-jevcev

Ob zaključku projekta nas je v poštnem nabiralniku pričakalo pismo. Pomeni nam res veliko!

Trbovlje, 17. 6. 2020

Spoštovani ustvarjalci projekta NMK!

Žal nam je, da pišemo tako pozno, saj nam je šolanje na daljavo preprečilo branje in reševanje nalog v Ustvarjalniku. Radi bi vas pohvalili za zamisli in ideje v res odličnem projektu. Danes smo v šoli prebrali zgodbo Tu blizu živi deklica avtorice Ide Mlakar Črnič in ob njej razmišljali in se pogovarjali. Vsebina zgodbe je na žalost zelo realna in tudi v našem razredu smo prepoznali »princeske« in »deklice, ki živijo tu blizu«. Veliko smo se naučili. Rešili smo tudi večino nalog. Hvala za vaše zgodbe.

Upamo, da boste še naprej sestavljali tako dobre sezname knjig
in zanimive naloge.

Lep pozdrav iz Trbovelj.
Učenci in učenke 5.a razreda
OŠ Ivana Cankarja Trbovlje