UstvarjalnikiDrage mentorice, dragi mentorji,

upamo, da ste dobro in da ostajate optimistični kljub trenutni epidemiološki sliki. Ker smo vsi v negotovosti, kako bo pouk potekal po jesenskih počitnicah, smo se odločili, da vam že vnaprej pošljemo PDF-je Ustvarjalnikov. Tako bodo lahko otroci tudi doma reševali naloge na temo prebranih knjig. Če bo sledila popolna zapora javnega življenja, vam bomo posredovali tudi PDF-je knjig, vključenih v projekt Naša mala knjižnica.

PDF Ustvarjalnika 1 (povezava bo aktivna 7 dni).
PDF Ustvarjlanika 2 (povezava bo aktivna 7 dni).

Zastopniki Avrore AS se trudijo, da bi Ustvarjalnike dostavili na vse šole; dostavljenih jih je že več kot 95.%, nekaj jih bo dostavljenih še do konca tega tedna. Če jih do ponedeljka ne boste prejeli, nas, prosim, obvestite.

Če imate kakršno koli vprašanje, nam lahko pišete na e-naslov sodobnost@guest.arnes.si ali nas pokličite na 01 4372101.

Ostanite zdravi in držimo pesti, da se razmere čim prej umirijo,
ekipa NMK

V začetku novembra bomo začeli pošiljati PISMI PRESENEČENJA. Naj povemo, da sta letos obe pismi, tako za najmlajše kot za starejše, še posebej izvirni. Upamo, da bosta tudi vam in učencem polepšali prihajajoče dni. Če želite prejeti svoje pismo presenečenja, nam na e-naslov sodobnost@guest.arnes.si sporočite, na katero šolo in v kateri razred naj vam ga pošljemo. Z veseljem bomo to naredili!

                                           

Kako si polepšati dni in odgnati skrbi?
Preberite novo slikanico Petra Svetine in Petra Škerla Debela pekovka.

Morda se bo tudi vam zazdelo, da ima pekovka prav: Ves svet je marelična marmelada.

Debela pekovka Margot dela v pekarni na glavni železniški postaji. Krofe peče. Sveže in slastne! Toda Margot ima skrivnost. Nenavadno skrivnost. Včasih zleze v krof, potem pa … Joj, poglejte, tamle prihaja Frederik Žemlja, znani slikar. Naravnost po krof jo maha. Lačen je, ker na velikanski lampijon riše svet. Postrežensi z najbližjim krofom, vzame novec iz žepa in ga položi na pult.
Hejsa, kako težek je tale krof!

Z imenitnimi ilustracijami Petra Škerla.