fbpx

UJEMI MI SINJEGA MEDVEDKAMirko je za rojstni dan dobil prelepega sinjega medvedka. Toda medvedek je ostal zavit v prozorni celofan. Da se ne bo zaprašil, je rekla mama. Mirko je ubogal in se igral z medvedkom v celofanu. Ampak celofan je ob vsakem objemu šumel in švistel, švist, švist, švist …
Sinji medvedek je izvrstna, otroku razumljiva zgodba o odraščanju. Silvija Šesto odlično ujame bistvo medčloveških odnosov, ilustracije Vande Čižmek pa slikanico še nadgradijo.

Ključne besede: medvedek, plišasta igrača, želja, hrepenenje, medčloveški odnosi.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker slikanica z orisom otrokovega vsakdanjika prikaže otroško hrepenenje, razočaranje in vztrajnost.
Gre za »nežno in hkrati čustveno močno zgodbo o tem, kako nas nekatere odločitve, ki jih za nas sprejemajo starši, zaznamujejo še dolgo v odraslo dobo.«
Literarna lekarna

SILVIJA ŠESTO je bila v mladosti reprezentantka namiznega tenisa in trenerka, ukvarjala pa se je tudi s športnim novinarstvom. Pisala je scenarije za radijske in televizijske oddaje ter pripravljala reklamne kampanje in slogane. Za otroke je začela pisati po rojstvu svojega tretjega otroka in v dveh letih napisala kar pet knjig za otroke.

VANDA ČIŽMEK je začela risati že, ko je bila še v plenicah, nadaljevala na Šoli uporabnih umetnosti in potem na Grafični fakulteti. V zadnjih letih se ukvarja z ilustracijo za otroke in mlade ter dela kot grafična oblikovalka. Lahko ste prepričani, da v tem trenutku nekaj riše.