Kaj o knjigah NMK pravijo učenci?Drage mentorice, dragi mentorji,

september se preveša v drugo polovico mi pa počasi zaključujemo zbiranje prijav k bralnemu projektu Naša mala knjižnica. Sprejemamo jih še samo teden dni. Veseli smo, da se nam je do danes pridružilo že 135 šol in ne dvomimo, da bomo ponovno preskočili številko 200.

Za vse informacije smo vam na voljo preko e-naslova sodobnost@guest.arnes.si. Pokličete nas lahko tudi na 01 4372101.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Več informacij o knjigah in projektu najdete TUKAJ.
Prijavnico najdete TUKAJ.

MNENJI O SLIKANICAH VKLJUČENIH V PROJEKT NMK!

Knjiga mi je bila všeč predvsem zato, ker je drugačna od drugih otroških slikanic. Ni čisto običajna in mogoče mlajši otroci, na primer tri- ali štiriletni, ne bi razumeli, ker govori o taki stvari, ki bi si jo lahko tudi drugače razložili. Zabavno se mi je zdelo, ko punčka polije kakav ali ko razpaca cel kozarček marmelade, še posebej, ker je obljubila, da bo pazila, da se nič od tega ne bo zgodilo. Take stvari se tudi meni kdaj zgodijo in zmaj moje mame je takrat tako razburjen, da se sploh ne da razložiti. V moji mami zmaj bruha ogenj, kadar je utrujen in ima vsega dovolj. Takrat se ponavadi zgodi, da meni ali moji sestri pade kozarec na tla ali pa polijeva sok po tleh. Potem mora iti mamin zmaj spat ali pa počivat. Takrat, kadar se mama smeji, je najbrž njen zmaj dobre volje in se smeji mojim šalam ali dogodivščinam. Včasih je obkoljen z dobrimi vibracijami in takrat nihče ni slabe volje. Tudi v meni, tako kot v vsaki osebi, živi zmaj. Moj zmaj je zelo občutljiv in čustven. Kadar bruha ogenj, ga umirim tako, da kričim ali pa se zjokam. Jokam takrat, ko pomislim na slabe reči, ki mi jih je kdo rekel ali naredil. Kričim pa ponavadi na svojo sestro, ker mi teži in vidi, da sem že čisto jezna, ampak se ne ustavi. Zato jo moj zmaj nadere in nato se skupaj z njim zaprem v svojo sobo. Mina, 10 let


Mnenje o slikanici O mišku, ki ni imel sani Knjiga mi je bila všeč, ker govori o posebnem prijateljstvu. Tudi jaz imam starejšo sosedo, s katero se rad družim, ker se vsak dan kaj novega naučim. S knjigo sem se še več naučil o prijateljstvu. Všeč so mi bile tudi ilustracije. David, 10 let

Potek dejavnosti NMK 2020/21

25. september 2020 – Rok za oddajo prijave k projektu.

5.–26. oktober 2020 – Vsi prijavljeni prejmete Ustvarjalnike.

1. november 2020 – Razpis natečaja za najdaljši bralni vlakec NMK.

18. november 2020 – Rok za oddajo prijavnice, če želite sodelovati pri izmenjavi knjižnega junaka z drugo šolo.

24.–29. november 2020 – Obiščite nas na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu.

16. november 2020 – Začeli bomo pošiljati pisma presenečenja. Če želite za svoj razred prejeti pismo presenečenja, nas morate obvestiti prek e-pošte sodobnost@guest.arnes.si. Za pismo presenečenja lahko zaprosite kadar koli do konca projekta.

16. december 2020 – Razpis natečaja za NAJ bralni kotiček v razredu.

13. januar 2021 – Razpisujemo literarno-likovni natečaj Naša mala knjižnica.

10. februar 2021 – Zadnji rok za prijavo za knjižne razglednice. Razglednice bomo prijavljenim poslali do 15. marca 2021.

1. marec 2021 – Rok za predložitev prijav za nagrado sončnica na rami, nagrada za spodbujanje branja.

18. marec 2021 – Rok za oddajo predlogov za NAJ bralni kotiček v razredu.

9. april 2021 – Rok za oddajo prispevkov za likovno-literarni natečaj Naša mala knjižnica.

25. april 2021 – Rok za objavo nominirancev za nagrado sončnica na rami, nagrada za spodbujanje branja.

15. april 2021 – Razglasitev zmagovalca za NAJ bralni kotiček.

20. april 2021 – Knjižne junake skupaj z zvezkom vrnete nazaj na šolo ali vrtec, kjer so bili izdelani.

20. april 2021 – Zadnji rok, da nam pošljete fotografije bralnega vlakca NMK, število prebranih knjig in število sodelujočih otrok.

23. april 2021 – Svetovni dan knjige, teden Slovenskih dnevov knjige in razglasitev nagrajencev literarno-likovnega natečaja Naša mala knjižnica.

April, maj in junij 2021 – Na šolah izvajamo kviz NMK.

Junij 2021 – Nagradni obisk.

VSE ŠOLSKO LETO – Pošiljajte nam izdelke nagradnih nalog. Vsak mesec bomo skupini, ki nas bo najbolj prepričala, podarili odlično knjigo.

VSE ŠOLSKO LETO – Spremljajte e-naslov, ki ste nam ga zaupali ob prijavi. Preko obveščevalnika vas bomo seznanjali s potekom aktivnosti v projektu.

VSE ŠOLSKO LETO – Spremljajte nas na Facebook strani Naša mala knjižnica.