Mina HBV tem zvezku boste našli same zanimive reči! To so zapiski, osebne zadeve ter resnične in izmišljene zgodbe Mine HB. Med njimi boste naleteli na neprilagodljivo učiteljico Valentino in naporna preigravanja pred tablo, na skrivno življenje številk, nekaj polomljenih kopij in na simpatijo po imenu Jakob Ternar. Odkrili boste tudi kopico dokazov o prijateljstvu. Minin bratec v omari prepeva operne arije, mamo in očeta je žal hipnotiziral računalnik, Mina pa piše pisma sebi v prihodnost … Nujno branje za vse sošolke in sošolce ter njihove starše!

Priznana italijanska avtorica Susanna Mattiangeli nam je pričarala izjemen svet deklice, ki je tako živahna in neustavljiva, da nas v trenutku posrka v svoje resnične in namišljene zgodbe. Avtorica je za svoje ustvarjanje leta 2018 prejela eno najprestižnejših italijanskih nagrad na področju otroške književnosti – Andersenovo nagrado za pisateljico leto.

Ključne besede: pisanje, šola, branje, prijateljstvo, prihodnost, domišljija, pisma, dogodivščine.

Zakaj je knjiga dragocena: Knjiga vabi mladega bralca k ustvarjanju tistega, kar ga zares veseli. Zagotavljamo, da bodo otroci knjigo prebrali iz čistega užitka in ne zato, ker bi jo morali.

SUSANNA MATTIANGELI je izvrstna italijanska avtorica, ki za otroke že vrsto let ustvarja različne projekte, vodi risarske in lutkovne delavnice ter poučuje kreativno pisanje. Za svoja vrhunska dela je leta 2018 prejela eno najprestižnejših italijanskih nagrad na področju otroške književnosti – Andersenovo nagrado za pisateljico leta.

RITA PETRUCCIOLI ima edinstven in neposreden slog. Njene ilustracije so bile razstavljene v Italiji, Franciji, Nemčiji in Koreji. Cenjena je kot ilustratorka za otroke in risarka stripov, sodelovala je že z vsemi pomembnimi italijanskimi založbami.