fbpx

Jeti, v katerega ni nihče verjelNa daljni zasneženi Himalaji živi skrivnostno bitje. Jeti. Toda dejstva temu nasprotujejo, prav tako številke, znanost temu oporeka! Vsi v razredu pravijo, da jeti ne obstaja, da so to le pravljice za majhne otroke. Vsi, razen enega dečka, ki kljub posmehu sošolcev in materinemu dvomu verjame vanj in se trudi dokazati, da je resničen. Kako ne bi bil? Rad ima kakav, ceni dobre šale in dobro glasbo, ima umetniško dušo in je izvrsten prijatelj. Toda dečkov prijatelj ima veliko težavo: izgine, kadar nekdo o njem podvomi, saj niti sam ne verjame vase …

Ključne besede: jeti, prijateljstvo, pomoč, empatija, iskanje identitete, zaupanje vase, umetnost.

Zakaj je knjiga dragocena: Izvirna zgodba predaja pomembno sporočilo, da tisto, kar se na prvi pogled zdi nemogoče, lahko uresničimo, če zaupamo in verjamemo vase. Poudarja pomen prijateljstva in naklonjenosti, pa tudi empatijo in sočutje, s katerima lahko sočloveku pomagamo pri odkrivanju lastne identitete in uresničevanju njegovih potencialov. Neopazno slikanica poudari tudi zdravilni učinek umetnosti.

ASIA OLEJARCZYK se je rodila na mednarodni dan knjige za otroke. Obožuje vonj dežja, mamin sir in otroški smeh. Počitnice in vikende rada preživlja v Pampiliji, nenavadni deželi, kjer opazuje življenje njenih prebivalcev, ki jih potem rada opisuje. Pod njeno posteljo živi jeti.

ALEKSANDRA GOŁĘBIEWSKA (1992) je grafična oblikovalka in ilustratorka. Diplomirala je na Fakulteti za likovno umetnost Univerze Nikolaja Kopernika v Torunju. Je prejemnica štipendije Ministrstva za znanost in visokošolsko izobrazbo. Leta 2018 je bila finalistka na Mednarodnem otroškem sejmu v Šanghaju na Kitajskem. Obožuje mačke, dobro glasbo in televizijske serije.