fbpx

Bavbav



Predstavljaj si, da ti nekdo ponoči ukrade žogo in se jo odpraviš iskat v temen gozd. Kaj če jo je ukradel BAVBAV? Veveriček in vranček skleneta, da bosta izgubljeno žogo našla, pa čeprav bosta morala premagati BAVBAVA.

Čudovito ilustrirana zgodba, ki vso družino nagovarja k pogovoru o strahu; vsakdo se namreč česa boji, celo najpogumnejši.

Ključne besede: bavbav, premagovanje strahu, strah pred temo, prijateljstvo, pogum, gozdne živali, otroci in starši.

Zakaj je knjiga dragocena: Ker zabavna in poučna zgodba ponuja čudovito priložnost za pogovor z otroki o strahu in kako ga premagati. Izjemne ilustracije pa bralcem pričarajo gozdni svet in prispevajo k napetosti ob branju dogodivščine glavnih junakov.

BENAS BĖRANTAS se je, ko je bil še majhen (manjši od tebe), bal visoke trave in brenčanja, ki se je širilo iz nje. Toda zdaj je precej visok in čisto mogoče, da se trava boji njega. Glede brenčanja pa ni čisto prepričan. Zlasti kadar ne vidi, kaj brenči. Preden se usede v travo, se zato vedno dobro razgleda.

VILIJO KVIESKAITĖ je mama pošiljala po kruh, ko je bila še majhna. Na visoki polici ga je bilo težko doseči, a še težje – koga prositi, naj pomaga. Toda izkazalo se je, da si pomoč lahko pribori tudi z vztrajnim poskušanjem. Prej ali slej se je našel kupec, ki je razumel njeno težavo.