UČITELJICAPoznamo velike in majhne učiteljice. Okrogle in vitke. Lahko so temne ali svetle, zgubane ali gladke, pikaste, rožaste, vzorčaste, črtaste ali kariraste. Toda kaj se skriva znotraj učiteljic?

Ta slikanica je zabaven in razposajen portret učiteljic. Pozorno jo preberite in poglejte – gotovo boste v njej našli tudi svojo.

Ključne besede: učitelji, lastnosti, šole, pouk, humor.

Zakaj je knjiga dragocena: »Učiteljica je skratka knjiga za otroke, ki si želijo izvedeti o učiteljicah vse, česar jim ne bodo povedale same, in za odrasle slikaniške zanesenjake; nenazadnje smo bili vsi enkrat (radovedni) učenci.«
kritičarka Gaja Kos

Susanna Mattiangeli se je slikanja učila sama, umetnostno zgodovino pa je študirala na rimski univerzi Sapienza. Delala je kot varuška, sobarica, negovalka v domu za ostarele, voditeljica na televiziji, varuška v Ameriki, mizarka, dekoratorka, scenografka, tehničarka za luč, ustvarjalka lutk in še mnoge druge stvari.

Chiara Carrer ustvarja zgodbe za otroke že več kot 20 let. Diplomirala je na akademiji za likovno umetnost v Rimu, študirala pa je tudi graviranje na šoli za dekorativne umetnosti v San Giacomu.