Pajkodlak in KresnicaMala Kresnica leti skozi tih nočni gozd, očarana nad svojo zeleno lučko, ko se naenkrat zaplete v gosto mrežo Pajkodlaka. Kaj bo storila? Se bo uspela izmuzniti iz okovov velikega Pajkodlaka? Trepetamo v pričakovanju njenega konca. Pa bo to res njen konec? Ali pa se najde nekdo, ki bo pogumnejši in močnejši od dlakave gozdne pošasti in bo pomagal nesrečni Kresnici?
Pravljici v verzih Simone Kopinšek ne manjka napetosti, ilustratorka Kristina Krhin pa odlično ujame odmev gozda in njegovih prebivalcev.

Ključne besede: nevarnost, strah, reševanje, pomoč, solidarnost.

Zakaj je knjiga dragocena: »S čudovitimi ilustracijami Kristine Krhin nas zgodba spomni na krhkost našega bivanja in prepotrebno pomoč, ki jo prejmemo, ko zanjo zaprosimo. Življenje je na strani svetlobe in poguma, zmeraj.«
Sabina Burkeljca za Buklo

SIMONA KOPINŠEK je svojo prvo pravljico napisala na raztrgan listek papirja. Govorila je o mravljah, ki so se ji takrat sprehajale čez sobo. Živela je namreč v hiši, ki je stala na zelo močnih večstoletnih koreninah, prek katerih so si mravlje utrle pot.

KRISTINA KRHIN je otroštvo preživela na Dolenjskem. Diplomirala je na Likovni akademiji v Ljubljani, smer slikarstvo. Po navdihe za slikanje pogosto hodi v gozd. Še posebej pa takrat, kadar ustvarja slikanice.