fbpx

Pričenjamo z Našo malo knjižnico 2021/2022!Drage mentorice, dragi mentorji,

poletni žarki se počasi poslavljajo in papirnice so polne šolskih pripomočkov. Vse kaže na to, da se približuje začetek šolskega leta in s tem tudi projekt Naša mala knjižnica, ki bo letos že trinajsto leto razveseljeval osnovnošolce po celi Sloveniji. Veseli smo, da se nam tudi letos pridružujeta založbi iz Hrvaške ter Estonije.

Čakajo nas odlične knjige ter Ustvarjalnika z zanimivimi in zabavnimi nalogami. V sodelovanju s partnerskima založbama smo pripravili pester program medkulturnih povezav in še marsikatero presenečenje. Prvo vas bo v prvih septembrskih dneh pričakalo v šolskem poštnem nabiralniku.

Uh, kako se veselimo začetka projekta!

Z ozirom na epidemijo smo projekt zastavili tako, da ga bo mogoče izvajati tudi v primeru, če bodo učenci šolske klopi zapustili predčasno in nadaljevali šolanje doma. V kolikor bo pouk ponovno prilagojen, vam bomo z veseljem posredovali PDF-je knjig in Ustvarjalnikov, izvedli bomo spletne obiske avtorjev, učenci bodo prejeli pisma presenečenja, izvedli bomo spletne kvize …

Se že veselimo začetka projekta in vas lepo vabimo, da se nam pridružite.

PRIJAVNICO NAJDETE TUKAJ.

Če imate kakršno koli vprašanje smo vam z veseljem na voljo preko e-naslova sodobnost@guest.arnes.si in na telefonski številki 014372101.

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.KAJ BOMO BRALI?

V Ustvarjalniku 1, namenjenem predšolskim otrokom in učencem 1. in 2. razreda, bomo spoznavali odlične zgodbe Andreje Peklar, Petra Svetine, Davorke Premec, Ive Bezinović-Haydon, Benasa Bėrantasa in Piret Raud.

V Ustvarjalniku 2, namenjenem otrokom od 3. do 5. razreda, pa nas bodo zabavali Susanna Mattiangeli, Asia Olejarczyk, Koraljka Milun, Petr Stančík, Els Heinsalu in Kęstutis Kasparavičius.

In kaj o projektu menijo mentorice …

»Projekt je odličen način, kako tujejezično, kvalitetno in zanimivo literaturo približati učencem, jo vključiti v pouk. Pri marsikaterem učencu ter učenki se je tekom šolskega leta in skupnega jutranjega branja, ustvarjanja, risanja razvila radovednost do branja in literature. Z učiteljico sva presenečeni, da so nekateri učenci dejansko začeli brati, si izposojati knjige ter so pogosteje zavili v šolsko knjižnico. Všeč jim je bilo skupno sproščeno ustvarjanje. Največje zanimanje, navdušenje ter pripravljenost za delo so poželi izdelava in izmenjava junaka, pisanje prispevkov v zvezek ter izdelava knjižnega kotička. Kotiček je ratal nekako njihovo zatočišče za tolažbo in mir. Mi smo bili navdušeni. Knjige so odlične!« Barbara Stuhne Vuk, OŠ Vinica

»Nad projektom smo zelo navdušeni. Pohvalimo lahko izbor knjig in njihovo e-dostopnost v času šolanja na daljavo, skrbno in premišljeno pripravljene Ustvarjalnike, sprotno obveščanje o vseh natečajih, akcijah in mini projektih, ki jih nudite v okviru projekta NMK. Všeč nam je tudi, da lahko prosto izbiramo, česa se bomo lotili. Pohvalim pa lahko tudi vašo odzivnost in prijaznost. Izjemno smo uživali v e-kvizu. Hvala in se že veselimo naslednjega šolskega leta in novih knjig.« Alja Bratuša, OŠ Polzela