fbpx

PRELISTAJMO NMK ČASOPISV soboto, 8. septembra, na mednarodni dan pismenosti, se je začel Nacionalni mesec skupnega branja. Pred nami je torej mesec prijetnega bralskega vrveža, ki nas bo na vsakem koraku spomnil, kako pomembna in družbeno konstitutivna dejavnost je branje, saj nas povezuje v vesele bralske skupnosti ter bogati naš svet z dodatno dimenzijo.

Eno takih veselih bralskih skupnosti predstavlja tudi bratovščina Naše male knjižnice, s katero se vsako leto podamo na nepozabno knjižno pustolovščino. Pridružite se nam in skupaj bomo navduševali za branje tudi v tem šolskem letu. Prijave zbiramo do 27. septembra.

NMK časopis

Če smo doslej z drobci zanimivosti zgolj prebujali vašo radovednost, vam tokrat v branje ponujamo celotni NMK časopis, v katerem boste nedvomno našli nekaj zase, ne glede na to ali ste po naravi bralski zapečkarji ali drzni pustolovci. Vabljeni med vrstice!

Spoznajte knjižne ustvarjalce s projektom NMK

Veste, da v sklopu projekta NMK lahko v živo spoznate tudi domače in tuje ustvarjalce in ustvarjalke odličnih knjig? Pa ne le v sklopu tako imenovanih obiskov presenečenja, ko vas z avtorji obiščemo na šoli, temveč tudi preko Zoom pogovorov, na katerih se nam lahko pridružite. V lanskem letu so sodelujoči učenci lahko pokramljali z Blijano S. Crvenkovsko, Stefanom Boonenom, Kaiso Happonen in Piret Raud.

Kaj so o projektu NMK povedale mentorice?

Odličen projekt za spodbujanje branja kakovostne literature med najmlajšimi bralci.

Tjaša Medved, OŠ Rodica

Projekt je super. Se mi zdi, da je vsako leto boljša izbira knjig. Bravo, kar tako naprej.”

Katja Brezovnik, OŠ Vransko-Tabor

Projekt NMK je odlično zasnovan. Izbrane knjige so učence spodbudile k razmišljanju o temah, o katerih se v razredu mogoče ne bi pogovarjali (demenca, skrb za starejše ipd.). Ustvarjalnike so učenci radi izpolnjevali, tudi naloge so ustrezno zastavljene glede na starost otrok. Najbolj so uživali ob branju knjige Tisoč ptic ter ob našem zoom srečanju z avtorico knjige Muri in borovnica. Z veseljem se bomo projektu pridružili tudi naslednje leto. Hvala.

Tamara Potočnik, OŠ Griže