NMK obvešča – 6.12.2018Dragi NMK-jevci,

vaši Srčki in Oskarji gotovo že prav nestrpno čakajo v vaših šolah, da se odpravijo na izlet po Sloveniji, obiščejo druge otroke in se skupaj z njimi spustijo v zanimive dogodivščine, preden se vrnejo nazaj k vam. Vas zanima, kaj bodo doživeli? Tudi nas že muči radovednost!

Da bi vaši junaki čim prej lahko odkorakali na pot, smo vaše šole v preteklih dneh povezali med seboj in vam povezave poslali na e-naslove, ki ste jih navedli v prijavnicah. Če slučajno kdo med vami pomotoma še ni prejel maila s kontaktom druge šole, prosimo, da nam to sporoči na nasamalaknjiznica123@gmail.com, in nemudoma vam bomo poslali povezavo.

Tudi sicer se v Naši mali knjižnici prav veliko dogaja! Prejeli smo že prve fotografije vaših čudovitih izdelkov, ki si jih lahko ogledate na facebook strani Naša mala knjižnica: razveselile so nas risbice objemov in vabeči plakati za ogled predstave Kako je Oskar postal detektiv, sline so se nam cedile ob okusnih receptih za pravljice, ob fotografijah odštekanih prevoznih sredstev, ki ponesejo v Deželo lenuhov, pa smo si zaželeli, da še nas popeljejo tja, kjer je delo strogo prepovedano. Med vsemi prispelimi zanimivimi izdelki smo imeli težko nalogo izbrati prvega nagrajenca. Nagradili smo prisrčen recept za toplo pravljico 1.b razreda na OŠ Ivana Roba v Šempetru pri Gorici. Mislimo, da je recept tudi staršem ogrel srca. Za nagrado prejmejo slikanico v verzih Simone Kopinšek: Pajkodlak in Kresnica.

Naša mala knjižnica pa ni zaživela le pri nas. Veliko se namreč dogaja tudi v drugih državah, ki so že gostile avtorje in s polno paro izvajajo aktivnosti. Tudi mi že komaj čakamo kak obisk. Pa vi? Pred kratkim je Damijan Stepančič obiskal latvijsko založbo Liels un Mazs.