NMK obvešča – 31.5.2019



Dragi NMK-jevci,

vaši vlakci, ki ste jih na začetku šolskega leta popeljali v svet branja in knjig, so v veliki meri že pričuhapuhali na končne postaje, nekateri pa svojo pot nadaljujejo po poljanah domišljije. Čeprav smo tekmovanje za najdaljši bralni vlak zaključili, upamo, da boste s knjigami prijateljevali tudi med poletjem.

Zmagovalci tekmovanja za najdaljši bralni vlak so … učenci 1. razreda OŠ Branik! 16 učencev je zbralo kar 372 vagonov, kar pomeni, da je vsak učenec prebral približno 23 slikanic, vlak pa je obkrožil celotno učilnico in še malo čez. Bravo!

Na drugo mesto so se uvrstili učenci iz POŠ Vrtojba! Tekmovalo je 20 učencev, ki so zbrali 369 vagončkov. Njihov bralni vlakec je tako dolg, da je obkrožil cel razred, se zapeljal v avlo in prišel do garderobe, tako pa vzbudil tudi radovednost učencev drugih razredov.

Ker so na OŠ Branik in POŠ Vrtojba tako pridno brali in so zbrali skoraj enako število vagonov, smo se odločili, da oba razreda nagradimo z OBISKOM PRESENEČENJA! Čestitke tudi vsem ostalim tekmovalcem – svojim vlakom ste pridno priključevali vagone in veseli smo, da vam jih je uspelo zbrati tako ogromno število.

Čeprav se šolsko leto že bliža koncu, še vedno prejemamo veliko vaših zanimivih, ustvarjalnih, prisrčnih in pisanih prispevkov, ki nam barvajo pretežno deževne dni. Prav posebej so nam jih popestrile pesmice o objemčkih in uganke o živalicah učencev pravljičnega krožka 1. razreda OŠ Šempas. Še vedno se potimo ob reševanju zamotanih domiselnih ugank. Verjamemo, da so učenci za svoje pesmice od svojih mam, očetov, stricev, tet, dedkov in babic že dobili veliko objemčkov, od nas pa za nagrado prejmejo slikanico Aarona Blabeyja Metka Veter in Peter Šilček.


S polno paro pa se že pripravljamo na novo šolsko leto: izbrali smo že čudovitih novih 12 knjig (vas kaj zanima, katere?), snujemo zanimive naloge za nove Ustvarjalnike in pripravljamo aktivnosti. Tudi novo šolsko leto bo nedvomno pestro! Več o tem, kaj nas bo čakalo in katere knjige bomo brali, si lahko preberete na spodnji povezavi.

NAŠA MALA KNJIŽNICA 2019/2020

Potrdila in priznanja …

Vsem mentoricam in mentorjem, ki ste letos sodelovali v projektu Naša mala knjižnica in bi želeli za svoje delo pridobiti potrdilo, bomo potrdila o sodelovanju poslali konec junija. Prošnje za potrdila pošljite na e-naslov nika.sodobnost@gmail.com. Prosimo, da v sporočilo napišete imena mentorjev in mentoric (ter koordinatorjev!), ki so sodelovali v projektu, šolo in naslov. Prosimo, da jasno napišete, ali gre za mentorje ali koordinatorje. Podatke nam pošljite do petka, 21. junija.

Svojim učencem, ki so pridno sodelovali v Naši mali knjižnici, pa lahko sami natisnete posebna bralna priznanja. Zagotovo jih bodo veseli!