NMK obvešča – 29.8.2018Poletni žarki se počasi poslavljajo in papirnice že dišijo po učbenikih in zvezkih. Seveda! Začetek novega šolskega leta pred vrati. Z njim pa projekt Naša mala knjižnica. Letos bo projekt znova potekal na mednarodni ravni, z nami bodo brali še učenci iz Litve, Latvije, Hrvaške, Estonije in Poljske.

Čakajo nas odlične knjige ter Ustvarjalnika z zanimivimi in zabavnimi nalogami. V sodelovanju s partnerskimi založbami smo pripravili pester program medkulturnih povezav in še marsikatero presenečenje. Prvo vas bo v prihodnjih dneh pričakalo v šolskem poštnem nabiralniku.

Uh, kako se veselimo začetka projekta!


Prva novost, ki jo letos predstavljamo, je prenovljena spletna stran NMK. Sedaj jo lahko berejo tudi mentorji in otroci iz partnerskih držav, vsak v svojem jeziku, na kar smo zelo ponosni. Na njej lahko najdete vse o knjigah, avtorjih in ilustratorjih. Pa o aktivnostih, novicah in še čem. V galeriji boste lahko spremljali, kako pridno sodelujejo šole vključene v projekt.
Želimo si, da vam bo dobro služila!

Prenovljena spletna stran ponuja tudi enostavnejšo e-prijavo k Naši mali knjižnici.  Najdete jo tukaj. In ne pozabite, prijave zbiramo do 26. septembra 2018.

Z novimi literarnimi pustolovščinami naprej!