NMK obvešča – 18.3.2019Dragi NMK-jevci,

naj vas najprej spomnimo, da je jutri rok za oddajo predlogov za NAJ bralni kotiček. Že nestrpno čakamo, da vidimo, v kakšnem kotičku pa vi najraje berete.

V Naši mali knjižnici že veselo potujemo z našimi zanimivimi gosti iz tujine. Veste, kdo vse nas je obiskal?

Po obisku Hilli Rand, pisateljice knjige Beli in črni muc, smo gostili avtorja Odkritja, ki ga ni bilo, Mārtiņša Zutisa iz Latvije, s katerim smo ustvarjali lastne zgodbe – vse od zgodb o superjunakih do zgodb o naših domačih ljubljenčkih.

Lina Žutautė, litvanska pisateljica in ilustratorka, ki jo poznamo po ilustracijah iz knjige Bolšje zgodbe, nam je pokazala, kako lahko treniramo ne le svojih mišic, temveč tudi domišljijo. V svojih čačkarijah smo iskali zanimive like, obraze, bitja in pošasti.

V marcu pa smo imeli čast po šolah spremljati priznano estonsko ilustratorko Catherine Zarip. Njene čudovite ilustracije krasijo knjigo Beli in črni muc. Skupaj s Catherine smo z mlajšimi NMK-jevci risali različno razpoložene muce, s starejšimi pa smo izdelali prave pravcate knjigice.

Obiskov pa še ni konec! Če želite, da obiščemo vašo šolo, nam pridno pošiljajte fotografije svojih izdelkov in morda bomo izbrali in nagradili prav vas!

Tako v februarju kot v marcu so nas razveseljevali vaši prispevki in fotografije vaših izdelkov, ki so nam potrjevali, da je Naša mala knjižnica dejavna tudi na vaših šolah.

Čeprav smo izmed vseh prispelih izdelkov težko izbrali nagrajenca, smo se odločili, da nagradimo učence 1.a OŠ Bičevje, ki so svoji prijateljici, operni pevki Ljudmili, poslali čudovit spominski album. Neznansko nam je bil všeč in prepričani smo, da bo Ljudmili tudi! Učenci za nagrado prejmejo knjigo Babarjevo potovanje.

Marčevski nagrajenci pa so učenci OŠ Prevole! Izdelali so zanimiv in ličen kovček, s katerim Sonce potuje po celem svetu. Zagotovo lahko tako s seboj prenaša raznovrstne potrebščine! Prepoznate, katere države je že vse obiskalo? Učenci OŠ Prevole bodo za nagrado prejeli knjigo Grozni konec.

NE SPREGLEJTE …

Z veseljem vas vabimo k sodelovanju pri naših dodatnih aktivnostih:

– do jutri, 19. marca, lahko oddate svoj predlog za NAJ bralni kotiček;

– do 9. aprila nam lahko pošljete svoje pripevke za likovno-literarni natečaj Naša mala knjižnica;

20. aprila pa je zadnji rok, da nam pošljete fotografije bralnega vlakca NMK, število prebranih knjig in število sodelujočih otrok.