NAGRAJENCI – NAJ bralni kotičekDragi NMK-jevci,

Najprej se želimo zahvaliti prav vsem, ki ste sodelovali pri ustvarjanju NAJ bralnih kotičkov. Iskreno verjamemo, da bodo učence, ki so obkroženi s knjigami, te spremljale skozi vse življenje.

Ker je bil tokratni izbor NAJ bralnega kotička res težek, se je tričlanska žirija – Jana Bauer, Katja Kac in Urška Bračko – odločila, da nagradi tri bralne kotičke, ki so s svojo izvirnostjo izstopali.

za NAJ bralni kotiček je izbrala prostor učencev POŠ Blagovna. Učiteljica Alenka Gradišnik je uredila pravljičen bralni kotiček, kjer otroci lahko preživljajo čas v družbi dobrih knjig. Verjamemo, da se bo učencem bralni kotiček usidral v spomin. Mentorica Alja Benkoč Sušnik, ki v podaljšanjem bivanju v bralnem kotičku z otroki bere knjige, pa je povedala, da je prepričana, da več kot odrasla oseba bere otroku in se z njim pogovarja ter se mu posveča, večje veselje bo imel do knjig in branja, kar je v tem času najpomembnejše.

Iskreno čestitamo nagrajencem!

Učencem bomo z največjim veseljem poslali komplet petih knjig, ki bodo lahko krasile njihov že tako izjemen bralni kotiček.

Posebno pohvalo žirija namenja 4. A razredu OŠ Dušana Flisa Hoče pod mentorstvom Anje Urekar Osvald. Ker jih pesti velika prostorska stiska, so se pri oblikovanju kotička še posebej iznajdljivo lotili izziva. Mentorica pravi: Z učenci smo dolgo tuhtali, katera bi bila najboljša rešitev za naš problem s prostorom in prišli smo na idejo, da bi hiška morala biti posebna – takšna, ki je v času pouka pospravljena in zasede malo prostora, v času podaljšanega bivanja pa se sestavi in je v uporabi. Tako je po korakih nastala naša majhna mobilna bralna hiška, tukaj na sliki v razstavljenem, počivajočem stanju.

Za vašo iznajdljivost vam iskreno čestitamo! Še bolj pa nas veseli, da v vašem kotičku z veseljem preživljate svoj čas. Za nagrado vam bomo poslali tri še sveže knjige iz našega knjižnega programa.

Zelo nas je navdušil tudi kotiček oddelka z nižjim izobrazbenim standardom, in sicer kombinacija 7. in 8. razreda na OŠ Miroslava Vilharja v Postojni.

Žirija je v njem zaznala veliko topline, kar potrjuje tudi opis mentorice Nike Mikulčič. Naš bralni kotiček je nastal iz stvari, ki smo jih sami sešili, narisali, napisali smo misli, ki so nam bile všeč, in si tako pripravili prostor, kjer skupaj s sošolci preživimo lepe trenutke. Vsekakor našo tablo letos krasijo ilustracije knjig, ki smo jih prebrali v sklopu NAŠE MALE KNJIŽNICE.

Čestitamo in vam želimo vam veliko čudovitih uric v bralnem kotičku. Kmalu ga bodo krasile tri nove knjige založbe Sodobnost.