Kaj vse bomo počeli?Drage mentorice in mentorji,

šolske počitnice se poslavljajo in veselimo se že druženja z vami. Še zlasti vaših literarnih junakov in krasnih izdelkov, ki nam jih pridno pošiljate. Časovnico dejavnosti smo že pripravili, Ustvarjalniki so pri koncu. Še malo in boste lahko pokukali vanje.

Letos bosta pri projektu sodelovali založbi Ibis grafika iz Hrvaške in Paike ja Pilv iz Estonije.
Prebirali boste 12 odličnih knjig, spoznali 24 izjemnih pisateljev in ilustratorjev. Upamo, da podremo lanski rekord, ko se nam je pridružilo več kot 200 slovenskih vrtcev in šol – skupaj kar 20.000 učenk in učencev.

 

Kaj se bo dogajalo?

Na začetku šolskega leta bomo prijavljenim otrokom razdelili brezplačne Ustvarjalnike z izvirnimi nalogami na temo predstavljenih knjig. Skozi šolsko leto bodo branje in ustvarjalnost dodatno spodbujale zanimive dejavnosti in številne nagradne naloge.

  • Pri IZMENJAVI LITERARNEGA JUNAKA vas vabimo, da izdelate lutko literarnega junaka ali junakinje. Skupaj z zvezkom za risbe in zapiske bo junak obiskoval otroke na domu. Skupine, ki bodo to želele, bodo lahko lutko zamenjale s skupino z druge šole.
  • Prejeli boste PISMO PRESENEČENJA, ki ga posebej za otroke, vključene v projekt NMK, napiše eden od pisateljev.
  • Najaktivnejše razrede čaka OBISK PRESENEČENJA.
  • Poslali vam bomo KNJIŽNE RAZGLEDNICE z izvrstnimi ilustracijami, na katere boste lahko zapisali svoje mnenje o prebranih knjigah.
  • Razred, ki bo ustvaril najdaljši BRALNI VLAKEC, bomo pošteno nagradili.
  • Pripravili bomo LIKOVNO-LITERARNI NATEČAJ.

Za začetek šolskega leta smo pripravili tudi urnike, ki jih lahko prenesete tukaj. Natisnite jih in jih podarite učencem, veseli jih bodo!

Po krasnem poletju, ko smo na uredništvu kovali bojni načrt za novo sezono NMK, smo prejeli kar nekaj vprašanj o projektu. In prav je tako! Z veseljem razkrijemo podrobnosti. Pišete nam lahko na sodobnost@guest.arnes.si ali nas pokličete na 01 4372101. Mogoče pa kak odgovor najdete tudi na spletni strani.

Do kmalu,
ekipa NMK