fbpx

Dejavnosti NMKDrage mentorice in mentorji,

z veseljem sporočamo, da boste do konca tedna vsi prejeli knjige, ki vam še manjkajo, in naročene Ustvarjalnike. Še enkrat hvala za vso potrpežljivost, izjemno nas veseli, da lahko začnemo z izvajanjem projekta. Želimo vam kar se da lepo in nič kaj razburljivo jesen, polno dobrih knjig.

Se že veselimo začetka projekta!
ekipa NMK

Dejavnosti, ki se začnejo v novembru:

  • Najdaljši bralni vlakec NMK:  V razredu na steno nalepite razredno lokomotivo, vsak otrok, ki prebere knjigo (oziroma mu jo preberejo starši), pa ji lahko doda en vagon, na katerega napiše svoje ime in naslov knjige. Skupina, ki bo zbrala največ vagončkov glede na število otrok, bo nagrajena z obiskom presenečenja. Ker so skupine različno velike, bomo zmagovalno skupino dobili tako, da bomo število vagončkov (tj. prebranih knjig) delili s številom otrok, zato vas prosimo, da nam poleg fotografij napišete tudi število otrok v skupini. Veliko veselja pri sestavljanju najdaljšega vlakca! Vlak in lokomotivo najdete tukaj. Posebna prijava ni potrebna.
  • Izmenjava knjižnega junaka: Vabimo vas, da izdelate lutko vrančka Krakca iz knjige Bavbav ali lutko jetija iz knjige Jeti, v katerega ni nihče verjel. Če si želite svojo lutko izmenjati z drugo šolo ali vrtcem, se k izmenjavi prijavite najpozneje do 18. novembra. Izmenjava poteka tako, da svojega junaka skupaj z zvezkom pošljete v vrtec ali na osnovno šolo, katere naslov vam bomo sporočili, vi pa boste prejeli njihovega junaka skupaj z zvezkom. Vsak otrok bo lahko lutko za dan ali dva vzel domov in v zvezek napisal ali narisal, kaj vse je pri njem doživela. Z lutko naj potuje tudi knjiga pravljic (za kake dobre pravljice povprašajte šolsko knjižničarko) – za branje s starši. Pravljice lahko otroci obnovijo v razredu. Ko bo lutka obiskala vse otroke (najpozneje pa do 20. aprila 2022), jo boste skupaj z zvezkom poslali nazaj v vrtec ali na šolo, kjer je bila izdelana. Če bo pri projektu sodelovalo več skupin/razredov z istega vrtca ali šole, naj vsaka skupina/razred izdela svojo. Če pri izmenjavi z drugim vrtcem ali šolo ne želite sodelovati, lahko otroke po domovih obiskuje vaša lutka.Povezave med šolami in vrtci bomo vzpostavljali mi, zato se je na izmenjavo treba prijaviti. 

PRIJAVNICA – IZMENJAVA KNJIŽNEGA JUNAKA

NOVO!
Jana Bauer: Groznovilca

Ko groznovilco, majhno divje bitje v poletni oblekici in z rogovilicama na glavi, južni veter v čajniku prinese v Hudo hosto, so živali začudene, če že ne zgrožene. Kakšna neotesanost in razgrajaškost! Toda samosvoja vila je tudi pogumna, odločna in dobrosrčna, živalska druščina z ježem, polhom in veverico na čelu pa kaj kmalu ugotovi, da življenje v Hudi hosti nikoli več ne bo takšno kot prej …

Zgodbe o groznovilci odlikuje iskriva duhovitost, ki je očarala bralce po vsem svetu. Prevedene so v kar 17 tujih jezikov, v njih uživajo bralci v Litvi, Latviji, Ukrajini, Turčiji, Rusiji, Mongoliji, Indiji … Naj vas posebna slovenska izdaja, ki združuje obe knjigi, Groznovilco v Hudi hosti ter Groznovilco in divjo zimo, ponese v gozdno pustolovščino. Kdo ve, morda se še sami počešete z ježem, zaplešete na Luni ali zajezdite volka!