fbpx

MEDNARODNI BRALNI PROJEKT NMK – ČASOVNICA ZA NOVO ŠOLSKO LETOMEDNARODNI BRALNI PROJEKT NMK – ČASOVNICA ZA NOVO ŠOLSKO LETO

Dragi NMK-jevci,

September se z neustavljivo hitrostjo približuje drugi polovici, ki poleg vse bolj jesenskih dni prinaša tudi zaključek zbiranja prijav k projektu NMK. Z veseljem vas obveščamo, da smo do danes zbrali rekordno število prijav kot v istem obdobju lani. Navdušeni smo, da bomo tudi v tem šolskem letu skupaj spodbujali veselje do branja in pripomogli h kultivaciji vseživljenjskih bralcev!

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s projektom, nam pišite na e-naslov sodobnost@guest.arnes.si ali nas pokličete na 01/437 2101.

Za prijavo imate še natanko dvajset dni, vabljeni k sodelovanju!

Časovnica 2023/24

Tudi v tem šolskem letu projekt poleg Ustvarjalnikov prinaša številne zanimive dodatne dejavnosti. Verjetno vas že zelo zanima, kako bo delo organizirano in po kakšnem “voznem redu” bomo spodbujali otroke na njihovih prvih bralnih korakih, kajne?

27. september 2023 -Rok za oddajo prijave k projektu.

9.–27. oktober 2023 – Vsi prijavljeni prejmete Ustvarjalnike.

9. november 2023 – Razpis natečaja za najdaljši bralni vlakec NMK.

14. november 2023 – Rok za oddajo prijavnice, če želite sodelovati pri izmenjavi knjižnega junaka z drugo šolo.

20. november 2023 – Začeli bomo pošiljati pisma presenečenja. Če želite pismo prejeti tudi vi, nas morate o tem obvestiti na e-naslov sodobnost@guest.arnes.si. Za pismo presenečenja lahko zaprosite kadar koli do konca projekta.

21.–26. november 2023 – Obiščite nas na knjižnem sejmu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in v naši spletni knjigarni www.sodobnost.com.

11. december 2023 – Razpis natečaja za NAJ bralni kotiček.

10. januar 2024 – Razpisujemo literarno-likovni natečaj Naša mala knjižnica.

7. februar 2024 – Zadnji rok za prijavo za knjižne razglednice. Razglednice bomo prijavljenim poslali do 15. marca 2023.

5. marec 2024 – Rok za predložitev prijav za nagrado sončnica na rami, nagrada za spodbujanje branja.

20. marec 2024 – Rok za oddajo predlogov za NAJ bralni kotiček.

9. april 2024 – Rok za oddajo prispevkov za literarno-likovni natečaj Naša mala knjižnica.

13. april 2024 – Zadnji rok, da nam pošljete fotografije bralnega vlakca NMK, število prebranih knjig in število sodelujočih otrok.

19. april 2024 – Razglasitev zmagovalca za NAJ bralni kotiček.

19. april 2024 – Knjižne junake skupaj z zvezkom vrnete nazaj na šolo ali vrtec, kjer so bili izdelani.

23. april 2024 – Svetovni dan knjige in razglasitev nagrajencev literarno-likovnega natečaja Naša mala knjižnica.

25. april 2024 – Rok za objavo nominirancev za nagrado sončnica na rami, nagrada za spodbujanje branja.

April, maj in junij 2024 – Izvajamo kviz NMK.

Maj in junij 2024 – Nagradni obisk.

VSE ŠOLSKO LETO – Pošiljajte nam fotografije izdelkov nagradnih nalog. Vsak mesec bomo skupini, ki nas bo najbolj prepričala, podarili odlično knjigo.

VSE ŠOLSKO LETO – Na e-naslov, ki ste nam ga zaupali ob prijavi, vam bomo pošiljali obveščevalnike in vas tako seznanjali s potekom posameznih dejavnosti.

VSE ŠOLSKO LETO – Spremljajte nas na Facebook strani Naša mala knjižnica.

Pokukajmo v NMK časopis 

V NMK časopisu lahko preberete vrsto zanimivosti, povezane s knjigami, ustvarjalci in knjižnimi junaki, se zabavate ob stripu ali kratkočasite ob rubriki Razvedrilo. Za pokušino vam tukaj ponujamo drobcena utrinka.

Takole svojo deželo opisujeta Zarja in Živa, junakinji istoimenskih zgodb, ki bosta letos učence 3., 4. in 5. razredov zabavali s knjigo Zarja in Živa: Plešasti Perko.

Alberto Lot je italijanski ustvarjalec, avtor slikanice Ujel sem škrata, ki jo bodo prebirali vrtčevski otroci in učenci 1. in 2. razreda. Škratje pogosto naseljujejo svetove knjig za otroke, a verjemite, škrata kot je ta še niste srečali!

Pokukajte med platnice in se prepričajte!