fbpx

POKUKAJMO V USTVARJALNIK 1POKUKAJMO V USTVARJALNIK 1

Dragi NMK-jevci,

pa smo zakorakali v september, kar pomeni, da so šolski hodniki spet polni radoživega otroškega vrveža, učilnice pa polne nadobudnih malih bralcev in bralk. Ravno prav, kajti naši Ustvarjalniki so že skoraj pripravljeni, da odpotujejo v roke svojih novih lastnikov. Še 23 dni imate, da se prijavite k novi sezoni projekta NMK, ki bo tudi v tem šolskem letu postregel z mnogimi bralskimi poslasticami.

Če pa imate kakšna vprašanja, dileme ali komentarje, vas vabimo, da je nam oglasite na e-naslov sodobnost@guest.arnes.si ali na pokličete na (0)1 4372101.

Kot veste, so NMK Ustvarjalniki neke vrste bralno-spodbujevalni dnevniki. So veliko več kot zgolj delovni zvezki, saj se njihovi snovalci zares trudimo, da sestavimo naloge, ki spodbujajo aktivno vključevanje v proces branja in poustvarjanja. Verjetno vas že zelo zanima, kako bodo izgledali letošnji Ustvarjalniki in kaj vse bodo ponujali, kajne?

Tudi tokrat vas čakajo zabavne naloge, ki s svojo odprtostjo vabijo k ustvarjanju in mladim bralčkom in bralčicam sporočajo, da v domišljijskih svetovih ni napačnih odgovorov. Tako jih opogumljajo na njihovih prvih bralnih korakih. Kaj pa vi mislite, kje bo pristala pustolovska babica iz slikanice Moja babi Jana De Kinderja?

Nagradnih nalog seveda ne bo manjkalo, s sodelovanjem pa si boste torej ponovno lahko prislužili lepe knjižne nagrade. Poleg tega bomo v nekatere naloge vključili tudi starše, skrbnike, stare starše ali druge osebe iz otrokovega domačega okolja, saj je to zelo pomembno pri kultiviranju ljubezni do branja in knjig.