fbpx

Tabor BravoStefan Boonen: Tabor Bravo,
ilustriral Melvin, prevedla Stana Anželj

Teodorju Bobu Princlu Prvemu, ki je na lastno pest odkril, kje leži pradavnina, in ki se spozna na mamutove kakce, ni prav nič do tabora Bravo. Tam ne pozna nikogar in v njem je malo nevarno, včasih un poco divje. Skakanje z Vratolomne skale, trik z ovco, izvajanje zibanca … Kaj storiti, če česa ne zmoreš ali če ima tvoj prijatelj domotožje? V taboru Bravo boste odkrili kotičke, kjer še nikoli niste bili. Padci so dovoljeni in barva se čez črto!

Ključne besede: pogum, vztrajnost, pustolovščine, prijateljstvo, tabor, domotožje, humor.

Zakaj je knjiga dragocena: Odbita zgodba o pogumnem poskušanju in neuspehu. Kako bi se česa naučili, če bi moralo vse uspeti v prvo? Krasno oblikovan strip, poln humorja in pustolovščin, poudarja pomen samozavesti in prijateljstva.

Stefan Boonen se je izučil za mizarja in nekaj let delal kot socialni delavec, zdaj pa se poklicno posveča pisanju. Veliko hišo v Leuvnu v Belgiji si deli z Lies, Emmo, Balthazarjem, Pietrom, Bolle Gijs in Gijsje. To so njegova žena, hči, papagaj, sin, maček in še en papagaj.

Melvin se je rodil kot Wout Schildermans. Študiral je ilustracijo in grafično oblikovanje v Hasseltu v Belgiji. Melvin riše, slika in oblikuje za založbe in oglaševalske agencije.