NMK ObveščaDrage mentorice in mentorji,

upamo, da ste si med zimskimi počitnicami nabrali dovolj novih moči za vstop v pomlad! O tem ne dvomimo, saj smo prejeli veliko prispevkov; prisrčne pesmi o Stanku in Fridi, pisane Ferdove bratrance in celo animacije. Nam so snežinke dale dodatno energijo, zato smo se odločili organizirati seminar na temo bralne pismenosti za metorje/-ice, knjižničarje/-ke in vse tiste, ki želite otrokom približati svet literature. Ker želimo, da bi seminar dobro uspel, vas prosimo za pomoč. Izjemno bomo veseli, če boste kliknili na spodnjo povezavo in rešili kratko anketo.

https://www.1ka.si/a/158536&preview=on&testdata=on

Hvala!

NE SPREGLEJTE NATEČAJA ZA NAJ BRALNI KOTIČEK!

V razredu ali pred njim določite prostor, namenjen branju. Lahko je majhen, pomembno je le, da je prijeten, udoben ter poln knjig. Pri opremljanju bodite karseda izvirni. Bo vaš bralni kotiček videti kot čarovničin gozd ali kot hiša, v kateri so se zabavali otroci z babico? Mogoče ga boste okrasili s predmeti, ki jih uporablja Otilija? Poprosite babice, naj vam spletejo blazine, in soseda, da vam sestavi zanimivo knjižno polico. Nadvse zabavno bo!

K sodelovanju se lahko prijavite tako, da nam opis, fotografije in dejavnosti v vašem bralnem kotičku pošljete na naslov: sodobnost@guest.arnes.si.

Rok za oddajo predlogov je 19. marec 2018, zmagovalca pa bomo razglasili 11. aprila 2017.

Ne pozabite, razred, ki bo uredil naj bralni kotiček, bomo za nagrado popeljali na IZLET PRESENEČENJA. 

unnamed

MESEČNI NAGRAJENCI NAVDUŠUJEJO!

Da je pred nami vsak mesec težka odločitev, že veste. Če nam ne verjamete, si oglejte prispevke v galeriji na spletni strani ali na Facebooku. 🙂

Tokrat so nas s poustvarjanjem novega živalskega sveta popolnoma prepričali učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. 

Ob poslanih prispevkih so zapisali: “Sodelovanje v projektu Naša mala knjižnica vsako leto prinaša razne izzive, ki se jih učenci radi lotevajo. V šolskem letu 2017/18 je bil eden izmed njih branje knjige Brezvezne rime avtorja Sukumarja Raya. Knjiga je učencem odprla vrata v svet nonsensa in jih navdušila.”

Za nagrado bodo učenke in učenci prejeli domišljije polno knjigo Kęstutisa Kasparavičiusa Mala zima.

Ne moremo se upreti, da ne bi nagradili še ene mojstrovine. Učenci 3.a razreda OŠ Vransko Tabor so nas presenetili z animacijo Živalske štoparske zgodbe, za katero so porabili več dni. Zasluženo bodo prejeli knjigo Chrisa Riddela Otilija in rumena mačka.

Kliknite na spodnjo povezavo, ne bo vam žal!

Nagrajenci

KNJIŽNI KLEPET, POGLEJ NA SPLET!

Z veseljem sporočamo, da smo izdali težko pričakovano knjigo Jane Bauer Groznovilca in divja zima! Na tej povezavi vas čaka veliko zanimivosti: video predstavitev knjige in avtorice ter nagradni kviz – če ga boste pravilno rešili, se lahko potegujete za izvod knjige z avtoričinim posvetilom.

Pridružite se nam!