Izmenjava knjižnega junaka

Letos ponovno pošiljamo na pot knjižne junake. Spodnja navodila veljajo tistim, ki ste se odločili, da si junaka izmenjate z drugo šolo oziroma vrtcem. Če ste se odločili, da bo vaš junak ostal doma in obiskoval otroke, ki so ga izdelali, vam spodnje prijavnice seveda ni treba izpolniti. Vseeno pa bomo veseli fotografije vašega junaka.

Kako izmenjava poteka?

Letos lahko izdelate lutko navihane groznovilce iz knjige Groznovilca v Hudi hosti ali pogumnega junačka Travčka iz knjige Junaček Travček in njegova pustolovščina. Lutka mora biti dovolj dobro izdelana, da bo preživela več mesečno popotovanje. Skupaj z zvezkom, v katerem boste na kratko predstavili vaš razred ali skupino in vaš kraj, boste lutko poslali na drugo šolo ali v drug vrtec. Vi pa boste prejeli njihovo lutko in zvezek. Naslov razreda/skupine za izmenjavo vam bomo posredovali iz našega uredništva. Vsak otrok bo lutko za dan ali dva odnesel domov, ji pokazal, kje živi, kaj počne v prostem času, katere knjige najraje prebira … v zvezek bo narisal ali napisal, kaj vse je knjižni junak pri njem doživel. Ko bo knjižni junak obiskal vse otroke iz vašega razreda ali najkasneje do 15. aprila, ga boste skupaj z zvezkom vrnili otrokom, ki so ga izdelali, vi pa boste prejeli nazaj vašega skupaj z zvezkom z zapiski otrok z druge slovenske šole oziroma vrtca.

Branje doma

Skupno branje ne izboljšuje le bralnih navad otrok, temveč spodbuja tudi komunikacijo med otroki in starši. Zato predlagamo, da tisti otrok, ki bo domov odnesel knjižnega junaka, skupaj z njim odnese še knjigo. V ta namen predlagamo odlično knjigo priljubljenega pisatelja in ilustratorja Chrisa Riddella Otilija in rumena mačka. Seveda lahko izberete tudi kako drugo knjigo. 

Prijava

Povezave med šolami bomo vzpostavljali mi, zato se je na izmenjavo treba posebej prijaviti in sicer nam spodnjo prijavnico vrnite najkasneje do 12. 11. 2015 na e-naslov: sodobnost@guest.arnes.si.

Prijavnica –> NMK IZMENJAVA KNJIŽNEGA JUNAKA 2015-16 prijavnica

 

V izogib kasnejšim zapletom vas prosimo, da se držite predpisanih rokov, saj otroci običajno nestrpno pričakujejo prihod gostujočega junaka na začetku izmenjave in vrnitev svojega ob koncu.

Okviren “urnik” izmenjave:

prijava do 12. 11. 2015,

- izdelava junaka do konca novembra,

- v začetku decembra vam sporočimo naslov, na katerega boste poslali vašega junaka, 

- najkasneje do 15. aprila 2016 se vsi junaki vrnejo na svojo matično šolo oziroma vrtec.

                                            

Vabimo vas, da nam vse fotografije, ki so nastale med izvajanjem projekta pošljete v jpg. formatu, mi pa jih bomo objavili na naši spletni strani www.nasamalaknjiznica.si pod zaznamkom Foto utrinki. Veseli bomo vaših poročil in slik.

Lep dan in veliko ustvarjalnega navdiha,

ekipa NMK

sodobnost@guest.arnes.si

www.sodobnost.com, www.nasamalaknjiznica.si

FB: Naša mala knjižnica