Izmenjava knjižnega junaka 2016/17

Letos ponovno pošiljamo na pot knjižne junake. Spodnja navodila veljajo tistim, ki ste se odločili, da si junaka izmenjate z drugo šolo oziroma vrtcem. Če ste se odločili, da bo vaš junak ostal doma in obiskoval otroke, ki so ga izdelali, vam spodnje prijavnice seveda ni treba izpolniti. Vseeno pa bomo veseli fotografije vašega junaka.

Kako izmenjava poteka?

Tokrat vas vabimo, da izdelate lutko čarovnice Meg iz knjige Meg in dinozavri ali gospoda Murka iz knjige Otilija gre v šolo. Lutka mora biti dovolj dobro izdelana, da bo preživela več mesečno popotovanje. Skupaj z zvezkom, v katerem boste na kratko predstavili vaš razred ali skupino in vaš kraj, boste lutko poslali na drugo šolo ali v drug vrtec. Vi pa boste prejeli njihovo lutko in zvezek. Naslov razreda/skupine za izmenjavo vam bomo posredovali iz našega uredništva. Vsak otrok bo lutko za dan ali dva odnesel domov, ji pokazal, kje živi, kaj počne v prostem času, katere knjige najraje prebira … v zvezek bo narisal ali napisal, kaj vse je knjižni junak pri njem doživel. Ko bo knjižni junak obiskal vse otroke iz vašega razreda ali najkasneje do 15. aprila, ga boste skupaj z zvezkom vrnili otrokom, ki so ga izdelali, vi pa boste prejeli nazaj vašega skupaj z zvezkom z zapiski otrok z druge slovenske šole oziroma vrtca.

Branje doma

Skupno branje ne izboljšuje le bralnih navad otrok, temveč spodbuja tudi komunikacijo med otroki in starši. Zato predlagamo, da tisti otrok, ki bo domov odnesel knjižnega junaka, skupaj z njim odnese še knjigo. V ta namen predlagamo sijajno knjigo nizozemske pisateljice Hanne Kraan Rože za čavknjeno čarovnico. Seveda lahko izberete tudi kako drugo knjigo.

Prijava

Povezave med šolami bomo vzpostavljali mi, zato se je na izmenjavo treba posebej prijaviti in sicer nam spodnjo prijavnico vrnite najkasneje do 15. 11. 2016 na e-naslov: sodobnost@guest.arnes.si.

PRIJAVNICA  -> prijavnica-izmenjava-knjiznega-junaka-2016-17

 
V izogib kasnejšim zapletom vas prosimo, da se držite predpisanih rokov, saj otroci običajno nestrpno pričakujejo prihod gostujočega junaka na začetku izmenjave in vrnitev svojega ob koncu.
Okviren “urnik” izmenjave:

prijava do 15. 11. 2016,

- izdelava junaka do konca novembra,

- v začetku decembra vam sporočimo naslov, na katerega boste poslali vašega junaka,                                 

- najkasneje do 15. 04. 2017 se vsi junaki vrnejo na svojo matično šolo oziroma vrtec.                                            

Vabimo vas, da nam vse fotografije, ki so nastale med izvajanjem projekta pošljete v jpg. formatu, mi pa jih bomo objavili na naši spletni strani www.nasamalaknjiznica.si in Facebook strani Naša mala knjižnica. 

sodobnost@guest.arnes.si

www.nasamalaknjiznica.si

FB: Naša mala knjižnica